WE PRESENT YOU : Kim Westerink

                         

Hallo, ik ben Kim Westerink, 25 jaar en ik ben deze editie jurylid bij Prove Your Move 2020!

Ik kan me geen leven voorstellen zonder dans en na mijn hele leven in het amateurveld zelf te hebben gedanst koos ik er in 2009 voor om de vooropleiding van Lucia Marthas te volgen in Groningen. Na die vooropleiding in 2012 te hebben volbracht wilde ik graag verder in het dansen en dan met name met de focus op het dansdocentschap! Ik koos voor de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en heb daar in 2016 mijn diploma voor dansdocent mogen ontvangen.

Sindsdien geef ik veel danslessen aan verschillende doelgroepen en niveaus. Ik ben een docent in hart en nieren en ik geniet ervan om leerlingen, jong en oud, te ondersteunen in het verbeteren van hun danstechnieken, houding en natuurlijk het verbreden van het dansplezier. Mijn voorkeur ligt bij jazz omdat het een technische stijl is waarin veel moeilijkheden liggen. Dat zorgt iedere les voor uitdaging, zowel bij mij als bij de mensen/kinderen die ik in mijn les heb staan. Ook modern dans ik graag omdat je daar je ei in kwijt kunt en een extra verdieping kunt brengen aan je technische mogelijkheden! Pas dan wordt dans pas echt genieten!

Ik word heel blij van enthousiasme en een zichtbare drive om het beste uit jezelf te halen en dat hoop ik op de wedstrijd terug te zien.

Ik zal de jury aanvullen met een technische blik en ben erg benieuwd wat voor mooie dansen ik te zien krijg!